SJÖAR & TJÄRNAR

UPPLEV STORSLAGEN NATUR PÅ NÄRA HÅLL

100-tals olika öring och rödingsjöar

Här hos oss hittar du 100-tals olika öring och rödingsjöar med obegränsade möjligheter till upplevelser. Båtfiske, trolling, mete, haspel, fluga eller fiske från flytring. Det är bara att välja.

Här är ett litet axplock:

Storsjön och St. Lövtjärn:
Öring och röding planteras här och det finns även ett självproducerande bestånd av öring.

Märråtjärn:
En vacker tjärn cirka 1.5 mil väster om Älvdalen. Här har öring och röding planterats under ett flertal år och ryktena säger att stor fisk blir allt vanligare. Under varma dagar när inte vinden är allt för stark brukar imitationer av en stor och liten vasslända vara effektiva. Även i sämre väderlek kan flugfisket vara värt att prova men då helst med våtfluga eller puppa. Båt uthyres av centret.

Navarsjön:
Trollsk omgivning och björnrik mark ger mystik och trivsel åt denna sjö som håller fina bestånd av öring och röding. Sjön är en klarvattensjö och normalt mycket kall. Fiske från båt är vanligast men kan även ske från land. Spinnare, fluga och långedrag används ofta med gott resultat. Möjlighet att hyra båt finns vid kaffeserveringen vid sjöns östra strand.

Stortjärn:
Ett mycket fint vatten. Öring, röding och ett fåtal harrar är planterade och det finns även en stam självreproducerande öring.

Lilla Ugsi:
För spinnfiske är denna sjö perfekt. Det är främst gädda och abborre som fångas och många gånger på rejäla vikter. Åtkomligheten för fiskare kunde knappast vara bättre då vägen rundar nästan hela sjön. På flera platser finns även slogbodar/vindskydd uppsatta för allmänheten.

… Planerar du ett besök till något av våra vatten? Kontakta oss så kan vi berätta utförligt om vad som finns att erbjuda och vad som är bäst just nu. Du kanske vill hyra hyra båt, flytring eller annan utrustning? Kontakta oss så hjälper vi dig till en riktigt bra fiskeupplevelse.

Välkommen!

 

Campingen

– här på Älvdalens camping råder lugnet