FISKE I NORRA DALARNA!

I ÄLVDALEN FINNS ETT STORT ANTAL FISKEVATTEN

VÄLJ BLAND ETT STORT URVAL AV FINA FISKEVATTEN

Söker du efter fiskevatten i Dalarna? Här finns allt från fiske i strömmande vatten till mängder med sjöar och tjärnar. I Älvdalen i den norra delen av länet erbjuder vi möjligheter till riktigt fint flugfiske. Här ligger bebyggelsen nära vildmarken. Välj oss för din nästa fiskeresa – kom och fiska i Dalarna.

Drömfiske i Dalarna

Österdalälven är huvudstråket för flugfisket här i Älvdalen. Ett antal mindre strömvatten, sammanlagt ca 20 mil, rinner genom området. De flesta av dessa vatten håller ett bestånd av öring och vissa även av harr. Förutom strömmarnas harr- och öringfiske finns det ca 400 sjöar med bra fiske i området. Många av dessa sjöar har bra bestånd av öring och röding, utöver gädda och abborre.

Bo naturskönt i dalanaturen

Bo som det anstår en storfiskare. Älvdalens Fiskecamp  är beläget vid vackra Österdalälvens strand. Förutom campingplatser för husvagn och tält, finns här flera typer av stugor, från fullutrustade storstugor till campingstugor och de lite enklare tältstugorna.

Tillgång till bil är ett stort plus i Älvdalen då fiskevårdsområdet är gigantiskt och innefattar en stor del av norra Dalarna. Vägnätet inom Älvdalens fiskevårdsområde är dock väl utbyggt och alla vägar är öppna för allmänheten.

Åk eller vandra till förtrollande fiskesjöar

I de östra delarna är naturen karg och öde, men hänförande vacker och vild. I väster finner vi djupa urgamla skogar, stora myrar och skogklädda berg. De flesta av dessa strömmar, sjöar och tjärnar är åtkomliga från det väl utbyggda vägnätet. Det finns dock ett antal vatten längre ut i vildmarken, i väglöst land, dit den äventyrslystne flugfiskeresenären kan söka sig till fots.

Boende hittar ni på vid vackra Österdalälvens strand. Förutom campingplatser för husvagn och tält, finns här flera typer av stugor, från fullutrustade storstugor till campingstugor och de lite enklare tältstugorna.
Tillgång till bil är ett stort plus i Älvdalen då fiskevårdsområdet är gigantiskt och innefattar en stor del av norra Dalarna. Vägnätet inom Älvdalens fiskevårdsområde är dock väl utbyggt och alla vägar är öppna för allmänheten