September…

…men inte riktigt September i alla fall. Det är varmare än det brukar vara den här tiden. Det verkar som att den jäkla sommaren släpar med in i hösten också.
Smått som alltid den här tiden. Bäcksländor, Ignita och Baetis i storlekarna 20-24 .
Kom ihåg att det är bara Österdalälven och nedre delen av Rotälven (nedan Jöllenbron) som är öppna för fiske och det är endast tillåtet att fiska efter harr och endast med fluga.
Nivån ligger på 25 m3 i älven idag, fredag, och det ser ut som vi är där under helgen..
Rotälven har ju varit utslagen hela året, men fick vatten häromdan när regnet kom.
Dock var den ”blown out”, dvs färgad och helt ofiskbar.

Info angående sjöfisket!

Generellt fiskeförbud 25/9 – 30/11
Fiskeförbudet råder i nedan uppräknade sjöar och tjärnar inom Älvdalens fiskevårdsområde på grund av höstplantering av fisk: Stortjärn, Ingeborgstjärn, Fisklösen, Lextjärn, Stora och Lilla Knäsjön, Långtjärn, Kråkbodtjärn, Lilla Blästtjärn, Brynåstjärn, Djustjärn, Märråtjärn, Svartgessi, Tangeråstjärn, Måbergstjärn, Ljustjärn,Toraldtjärn, Honungstjärn (i Rånäs), Stora Rensjön, Lomtjärnarna, Storsjön/Lövtjärn, Urdtjärn, Digerbergstjärn, Vridutjärn, Piltlokarna N, Kajdammen, Siåbäcktjärn, Lädtjärn, Kropptjärn norra och södra, Kalvtjärnarna, Rotsjön samt Klockarfisket.
Öppna vatten under planteringstiden: Navardalsjön, Rämmasjön, Nässjön, Aborrtjärn och övriga mindre och ej uppräknade sjöar och tjärnar.

Allmänheten uppmanas att respektera gällande fiskeförbud. Styrelsen för Älvdalens Fiskevårdsområdesförening

Tight lines!!

Stefan